За сървъра > Турнири и събития

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРИ: 1 VS 1 ALL CLASSES.

(1/1)

Bard:
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРАВИЛА ЗА ТУРНИРИ: 1 VS 1 ALL CLASSES.ОТНОСНО ПРАВИЛАТА:

* Описаните правила за турнир се считат за Good Manner (GM) PvP duel style. Ползват се в игри: Duel, Duels, Duelz, D U E L и се спазват от всички елитни играчи.
* GM правилата са задължителни за дуели със залог. Изключение са правила, приети или отхвърлени по взаимно съгласие, доказано изрично със снимков материал.
* Bad Manner (BM) дуели, за които долните правила не важат, се обозначават с имена: Duel No Rlz, No Rules, D N R  и тн.
ОРГАНИЗАЦИЯ НА ТУРНИРА:

* При организация на турнир от даден клас се пубикуват правила, дата, час, организатор и съдии. Турнирът се обявява поне 14 дни преди провеждането.
* Записването на участниците става лично, през форума, в темата за турнира. Всеки записан играч уточнява Acc : Hero : Class :
* Ден преди турнира организаторът публикува актуален списък с имена на участници, потвърждава дата, час, съдии и разпределение на турове чрез жребий или по усмотрение на съдиите.
* След финала на турнир, организаторът публикува резултата от рундовете и/или победителя/победителите, според спецификата на състезанието.

ПРАВИЛА ЗА ТУРНИР /ДУЕЛИ/:

1. Дуелът ще се проведе в местността Blood Moor, трудност "Hell", като теренът се изчиства предварително от monsters, items и shrines. Всеки, напуснал местността Blood Moor или преминал моста по време на дуел, се счита за убит в съответния рунд. Препоръчителната карта за турнир и дуел е от този тип:2. Дуелите се играят 3 от 5 игри. В играта ще присъстват само 2-ма играчи и 2-ма съдии. Рундовете са с директни елиминации.
3. Дуелът започва след подаден сигнал "Go" и от двамата играчи. Писането след старта е напълно забранено, освен при инцидент, до съдиите.
4. Забранени са предварителни атаки, локване, залагане на трапове/пускане на магии/проклятия/стрели и тн., преди опонентът ви да каже "GO".
5. Напълно забранено е убийство на играч без труп. 
6. Всеки, напуснал играта след започване на двубоя губи автоматично.
7. Всеки играч, който е загубил дуел има право на релог. Релогът трябва да бъде извършен веднага, до секунди след излизането.
8. Влизането в града по време на дуел (освен за кратко, по случайност), както излизането от местността води до служебна загуба на рунда.
9. Ползването на наемници/меркове е непозволено.
10. Абсолютно е забранен reset на статс/скилс на герой по време на турнира.
11. Инвентарът трябва да бъде пълен (всичките 40 кутийки с чармове и амуниции, но не облекла), които играчът показва на Trade Screen.
12. Всеки играч има право на един колан мана и един резервен (32 колби). Магьосници на ES имат право на един колан мана (16 колби).
13. Позволеният брой колби мана се раздават от съдиите.
14. Амазонките имат право на 2 резервни колчана стрели.
15. Всеки потребител от форума (играч) има право да се записва само с един герой.
16. В случай, че умрат и двамата играчи, печели този, който е убил противника си първи.
17. Забранява се смяната на облеклото и инвентара на героя след започване на дуела.
18. Забраняват се всички предмети с бъгнат дефенс срещу герои, нанасящи физически щети.
19. Ethereal оръжия, които нямат "Indestructible" или self repair са забранени за ползване от герои, нанасящи physical damage.
20. Позволяват се най-много 3 Facet-а от всеки вид щети (cold, fire, lightning, poison) - lvl up. Смърт на противника, предизвикан от die faсet не се зачита.
21. Пиенето на всякакъв вид potions, освен мана, вкл. Thawing и Antidote potions са забранени.
22. След проверката на инвентара изрично се забранява посещението на сташа и ходенето до NPC.
23. Забранено е ползване на Shrines/Wells по време на или преди дуела. Неволно взети Expirience Shrine и др., без влияние върху дуела не се наказват.
24. Забранено е ползването на Charges от предмети, освен ако не са от същия клас герой., както предмети с Chance to cast Lower Resistance и Amplify damage от герои, които могат да се възползват от проклятията.
25. Позволени са всички видове Summ-нати единици, като общия им брой не надхвърля 10.
26. Druid може да recast-ва само Oak от съживените единици. Precast на Valkyrie, Decoy, Golems, Shadow Warrior и Shadow Master е забранено.
27. Забранява се precast (повторно пускане) на щитовете: ЕС, CYCLONE ARMOR, BONE ARMOR.
28. Бокането по време на дуела е позволено.
29. Забранява се prebuff (айтъми от stash-a за подсилване на "Bo", "Es", др.). Правилото важи и за bowazone (или се бока или играе с титани без бо).
30. Позволеният slow target от предмети е до 10% .
31. Iron Maiden, Weaken, Decrepify и Slow Misslies са забранени за всички видове герои.
32. Забранена е руническата дума Doom (както Holy Freeze aura от паладин) срещу melee/ias герои.
33. Забранена е употребата на Bone Prison и Bone Wall срещу мелета и герои без телепорт.
34. Забранено е ползване на Clay Golem vs melee/ias герои, както ползването на Fire Golem vs Fire elemental hero, пр. Fire Sorc.
35. Позволеният max resist се свежда до 85% (80% + 20% absorb). В т.ч. не се визира руническата дума Spirit Shield.
36. Герои, играещи с 85% max res нямат право на абсорб. Изключение са героите, ползващи Thundergod's Vigor War Belt и Snowclash Battle Belt.
37. Предметите Rising sun, 'Blackoak shield' не могат да се използват като абсорб и са забранени.
38. Предметите Nightwing's Veil Spired Helm, Snowclash Battle Belt (като част от екипа на съответния клас) и Spirit не се считат за абсорб.
39. Магьосници на ES имат право на 5% max resist и нямат право да ползват absorb предмети, освен айтъмите от горната точка.
40. Ограничение за стак резисти:
- Fire ressistance - 75% (basic hell) + неограничен;
- Cold ressistance - 75% (basic hell) + 150 stack ; срещу орбер: 75% + 180, срещу blizzard: 75% + 200;
- Lightning ressistnace - 75% (basic hell) + 150 stack;
- Poison ressistance - 75% (basic hell) +  150 stack;
Забележка: Формулата за смятане на стак резист е: стак = (резист нормал) - (175).
41. При ползване на позволен предмет с абсорб, допустимият стак резист се намалява с цифрата на абсорба.
Пр: при ползване 1 raven (20 cold absorb), позволеният стак се редуцира с 20: 75% + 130 stack ( срещу орбер - 160, срещу blizzard - 180).
42. Pala Auras : Salvation, Fire, Cold, Light ress, както и Assasin: Fade се считат за стак и са разрешени, ако с употребата им не се надвишава позволения макс/стак/абсорб.
43. Аурите на паладин за регенериране на кръв, мана: Prayer, Meditation, както и Cleansing,  са напълно забранени.
44. На паладин, използващ аурата "Salvation" се забранява макс резиста.
45. Магията Natural resistance на Barbarian-а не се смята за стак резист.
46. Позволен Replenish Life: всички герои имат право на 30 Replenish Life. Изключение правят ЕS сорси, които имат право на 27 RPL.
47. Прекалено дефазивна игра, криене по ъгли, къщи и стени е забранено. При преценка за такава, съдиите могат да санкционират играча със служебна загуба на рунда.
48. ЗАБАВЯНЕТО, СЕДЕНЕТО АФК  И ГУБЕНЕТО НА ВРЕМЕТО НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ ВОДИ ДО ДИСКВАЛИФИКАЦИЯ ОТ ТУРНИРА и загуба на ТАКСАТА ОТ ВХОДА.
49. При закъснение на някой от участниците, след изтичане на 10 минути от уговореното време, играчът губи служебно и отпада от турнира.
50. Всякакви обиди, цинизми или провокации в турнира са забранени. Съдийските решения не се оспорват или играчът бива дисквалифициран.


ВХОД - таксата, според правилата на турнира.
Условия за събиране на входа - кога, къде, на кого, в кои игри, краен срок и тн.
Награден фонд: предоставен от кого, размер. Запланувано разпределение на наградите - процент, размер (пр. 70/30 за 1-во, второ място, тн).

Дата на провеждане, час:

Организатор: име, игрален акаунт за връзка.
Съдии: имена

Участници: Примерно записване:
Acc :   Hero :   Class :


Good luck, have fun!
Препоръчвам този бракет генератор http://challonge.com. Организатора си прави регистрация и вписва участниците. Като цяло е доста лесно, просто и достъпно.

Syikov:
Евала !!! :)

DNK_Team:
Всичкото хубаво само не можях да разбера защо Ес сорс няма право на мах резист.. това никога го е нямало
Също така относно влизането в града .. стъпи ли в града или извън мап-а трябва да се счита за загубил... аз винаги като видя че е напечено ще вляза в града и ще кажя че е неволно...

Bard:
@ DNK_Team:

* Корегирал съм ограниченията за Max resist на ES сорс.
* Забраната за влизане в града остава в този вид. Всеки се е портвал неволно на моста, който е градска територия; дали е случайно, решават съдиите. В редови дуели без арбитри, преценката за изключение е право на противника, така че не съветвам никого да пробва.

MooMoo:
кви са тия измислици  :Д бомбок направихте всичко !!!

Navigation

[0] Message Index

Go to full version