Темата я правя главно за играчите , които тепърва навлизат в диабло 2 , защото вярвам , че повечето хора от сървъра имат опит и ги знаят тези неща
Та какво е това "
Better chance of getting magic item " или накратко
MF . МФ-то увеличава шанса ни да се падне - Magic , Rare , Unique or Set item . Колкото повече МФ , толкова по-добре ( но не съвсем

ще обясня по - късно ) . Увеличава се шанса да се падне Magic item и не влияе на броя на предмети , които ще пусне даденото чудовище . Как точно работи МФ-то : да речем имаме 20 MF % и чудовището , което убием има шанс да пусне Magic item ( 2 % ) , вече след като героя ни е с 20 MF , шанса на чудовището се увеличава на
2.4 % ( 20 процента от 2 са 0.4 ... математиката е ясна ) . Говоря за чудовища , но МФ-то оказва влияние и на урни , сандъци , гробници и всякакви подобни изврашения

, от които като го ритнеш и може да те цапне една Nova 30 lvl

.
- MF-то не оказва влияние за руните , там си е чист късмет , и ако сте си карък по рождение , по - добре пийте по една студена бира и си лягайте
- МF -to
НЕ ОКАЗВА влияние на броя или вида на чармовете .
- MF-to също така НЕ УВЕЛИЧАВА дропа на бижутата / jewels просто с повече МФ имате по - голям шанса за Rare от колкото Мagical

- Мф-то не увеличава и дропа на амулети / пръстени . Просто имате по -голям шанс за амулет или пръстен различен от Magical -> rare , unuqie .. с повече МФ .
Когато сме в парти МФ-то се взема на предвид от последния играч нанесъл ударът . Така , че може да бият по - коравите герои и накрая някой с много МФ да нанесе последния удар . Ако имате наемник схемата е следната , когато той убие някое чудовище вашето МФ се прибавя към неговото , обаче , ако вие нанесете последния удар се смята само и единственото вашето собствено МФ

. И ... сега има една хитрина тук , примерно , ако биете някой бос , но оръжието и щита за МФ са ви прекалено слаби за него , може да си ги сложите на 2-ра ръка / swap , а на първа слагате хубави предмети . И накрая като остане на една капка живот само сменяте ръцете и го убивате с предметите за МФ .
Един от най-добрите герои за МФ е сорса . Каства магии от далеч и не е нужно да се приближава до чудовищата , има телепортация бля бля ... абе сорс-а му е майката

Как да я облечем ? Ами много лесно може да я наблъскаме със сокнати предмети само с Ист руни , но работата не е там . Колкото повече предмети за МФ слагаме , толкова по лабилни сме от към резисти , демидж , кръв ... Трябва да направим героя така , че хем да има прилични проценти МФ , хем да не мре от един удар . За мен напълно достатъчно е около 400 % мф +/ - 50 % . Сега ще дам развитие за Cold sors на blizzard .
Helm; Harlequin Crest 50% mf + perfect topaz
Armor : Tal Rasha's Guardianship + perfect topaz
Weapon : The Oculus / Six-Socketed Weapon with 6 Ist Runes / Blade of Ali Baba - тук варианти много , аз лично предпочитам Околуса , заради бонусите му
Shield : Rhyme или Spirit , лично аз слагам спирит , заради каст , фхр , скилл , резисти , мана ... тези 20-30 МФ ще ги прежалим .
Belt : Tal Rasha's Fine-Spun Cloth щом сме с бронята , слагаме и коланчето за още 65 бонус мф
Gloves :Chance Guards около 40 мф само от ръкавиците никак няма да ни дойдат зле
Boots : War Traveller еми тук няма друг вариант - мф . стр . вит .....
Amulet : За амулет на моя сорс съм избрал Тал Раш ... но може да сложите и Мара ( ако сте по паралии , заради рез и скилл ) , или перфектни вариант е амулет със скилл / стр / рез и МФ
Rings : 2 x Nagelring
Inventory : Чармове със мф и резисти

анихилиус , торч и Gheed's fortune (дано не бъркам името )
Така в крайна сметка събирате около 400-500 мф , което е напълно достатъчно според мен . Имате резисти , кръв и мана , а и не на последно място демиджа никак няма да е малък . Ще правите бързи рънове без да умирате с много мф

Точките за атрибутите мисля , че са ясни :
стр за предмети
декс - нищо
виталити - всичко
енерджи - нищо
Уменията :
blizzard - max
glacical spike - max
ice blast - max
ice bolt - max ( него последно го максите )
cold mastery - max
teleport -1
static field - 1 ( за да сваляте кръвта на противниците до половината за секунди )
warmth - 1 ( няма как да не отделим на това умение една точка , маната няма да ви свършва ;0 )
и накрая си избирате кой от арморите да вдигнете , аз лично този , който дава най много процент - Defense .
ПП Информацията главно съм я взел от
Tyk , останалото са си мои измишльотини