Author Topic: Sting Mapchack 1.13 - основна информация  (Read 12603 times)

Offline Bard

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 186
  • Karma: +19/-0
    • Server realm: Knights Softcore
    • View Profile
Sting Mapchack 1.13 - основна информация
« on: January 11, 2015, 01:56:38 AM »
Sting Mapchack 1.13 - основна информация

Темата ще бъде допълвана, според често срещаните въпроси и проблеми по мапа.

Стинг мап е приложим за 1.13 лоудер и е мап, позволен в сървъра: Classic Realm и в Tardis mod. След като изтеглите мапа, трябва да го разархивирате с подходяща програма, пр. с WinRar. Мапът се пуска от файла d2hackmap.exe. При клик Sting Map се зарежда върху лоудера, а активната му икона слиза на бара, до часовника.
Линкове за сваляне на стинг мап ще намерите в края на темата.

Основни бутони и достъп до конфигурационния файл за настройки на мапа:

1. След пускане и зареждане на мапа, кликнете с десен върху иконата до часовника -> Properties -> Config Files-> edit d2hackmap.cfg. Това отваря конфигурационния файл (notepad). С Ctr+F можете да търсите необходимата дума или ред за настройка.
2. При промяна на конфигурационния файл, запаметявайте промените, пр. с Ctr+S. За да опресните мапа, натиснете бутон Unload Plugin (при фокусиран ред на лоудера) или излезте от мапа И! лоудера, след което влезте отново.

Често задавани въпроси и проблеми, свързани с мапа:

Как да изляза от мапа?
Кликнете с десен на иконата на мапа до часовника -> Close. Мапът е затворен, но e още закачен за лоудера. Затворете лоудера и при повторно пускане ще сте без мап.

d2mapchack not loaded. Помогнете!
Най-вероятна причина за това е, че изпълнимия файл на мапа е забранен от вашата антивирусна програма или от вдигнат UAC (Windows 7/8).
За Windows 7/8, клик десен върху d2hackmap.exe -> Properties -> Compatibility. Сложете отметка върху -> Start this program as an administrator и приложете с ок. При наличие на антивирусна програма, прибавете файловете: d2hackmap.exe и d2hackmap.dll  в exclusion/exception на антивируса. 

Направих горното, но мапът отново не тръгва!
Ако имате антивирусна, проверете дали не е изтрила някои от файловете на мапа. Установите ли че е така, преди разархивиране временно изключете антивирусната. Разархивирайте отново мапа, прибавете файловете в изключенията и чак тогава пуснете защитата.

E не става...
А дали сте с loader 1.13 и diablo 1.13? 

Как да махна сокет протектора?
Можете лесно да проверите кой клавиш отговаря за това във вашия мап. Влезте в конфигурационния файл по гореописания в т.1  начин и потърсете реда: "Socket Protect Toggle: 1, VK_XXX". Клавишът след "VK_" e заложения при вас за махане на предпазителя.   

Играта ме дропва на излизане от града!
Най-вероятно имате включен chicken life в мапа. Кликнете с десен на иконата до часовника ->properties->config files ->edit d2maphack.cfg. Намерете командния ред: "Chicken Life: ххх" и го променете на "Chicken Life: 0". Рестартирайте настройките на мапа с бутона "Unload Plugin" или излезте от лоудера и мапа, след което влезте отново.

При натискане на клавиш "някойси" играта ме изхвърля!
Вероятната причина за това е настройка в мапа, свързана с Quit Game Exit. Влезте в конфигурационния файл на мапа по описания горе начин и потърсете командния ред: "Quick Next Game Key". След "VK_" сложете буква по избор, вместо заложения "едикойси" клавиш. Примерна настройка: "Quick Next Game Key: VK_DELETE". Рестартирайте мапа и лоудера.

Имам друг проблем, свързан с подкарването на мапа!
Разгледайте раздел Sting's Maphack 1.13c и дали някой не е имал същия проблем. Ако не намерите решение там, публикувайте нова тема, описвайки какъв е проблема и какво сте предприели досега за да го решите. При първа възможност ще получите обратна връзка / помощ от администратор или потребител. Ако проблемът се сметне за често срещан, ще бъде прибавен тук.

Допълнителна информация за Sting Maphack 1.13c можете да намерите в тази тема, както и в раздел Sting's Maphack 1.13c.

Еdit: Пълна версия на мапа или само обработен конфиг може да изтеглите от сайта, секция download или в тази тема.
« Last Edit: December 31, 2016, 04:31:03 PM by Bard »
За да видите и изтегляте прикачени файлове и снимки, трябва да сте логнати във форума.